Известие

Collapse
No announcement yet.

Източване на целия антифриз - губят ми се около 4 литра!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Източване на целия антифриз - губят ми се около 4 литра!

Здравейте колеги, знам че темата за антифриза е банална особено по това време на годината, но търсачката не даде решение а сигурно пропускам нещо дребно...

Колата е Alfa 145, 1.6 TS 2000 година с климатик. Изваждам маркуча, който е най-долу на радятора и след като напълня отново казанчето с вода, системата побира 4л. Обаче навсякъде пише че този двигател събира около 8л. и следва че някъде остава доста от старата течност. След като покарам колата малко наистина водата в казанчето почва да се оцветява пак в синьо.

Когато вадя маркуча двигателя е студен а температурата в купето е зададена да бъде в най-дясно положение (Max).

Проблема ми е че явно остава доста от стария анифриз, който е син а аз искам да сложа червен. Ако двата се смесят има вероятност да се пресекат.

В момента колата е заредена с вода и каквото е останало от стария антифриз (дано да не падат температурите под 0 близките няколко дни...)
    Alfa Romeo 145 1.6TS 2000

Ами остава!
    По блока, парното и маркучите.
    Отвивай наред маркучите!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Избрал си лош момент за интервенцията, температурите тези дни ги дават минусуви през нощта и рано сутрин, дано имаш късмет. Иначе вадиш маркуча от най-ниската точка и вкарваш налягяне в казанчето. Поне аз така си мисля че трябва да стане.

Comment

Мерси за съдействието. Ако знаех в какъв филм ще се вкарам, нямаше да почна точно сега на студеното да се занимавам...

Явно няма лесен начин да се източи целия антифриз

Предложението на mordohy за маркучите ще сработи, но не е за през зимата. Мисля да сложа отново син антифриз и да го сменя по-следващата година през лятото с червен, като се пробвам да източа цялата система.
        Alfa Romeo 145 1.6TS 2000

Comment

А като се точи антифриза, не трябва ли и този от блока също да се източи. Аз доколкото знам има 2 пробки, 1 за течноста от казанчето, а другата именно от блока...
          sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

тс няма пробки за източване на антифриза.
            откачаш долния маркуч на радиатора изцяло. след като се изтече, стискаш горния маркуч няколко пъти и развий леко пробката за обезвъздушаване. правиш 2 промивки само с вода и наливаш новия антифриз.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              тс няма пробки за източване на антифриза.
              откачаш долния маркуч на радиатора изцяло. след като се изтече, стискаш горния маркуч няколко пъти и развий леко пробката за обезвъздушаване. правиш 2 промивки само с вода и наливаш новия антифриз.
              Къде е тази пробка?
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

на радиатора отгоре мисля има винт.
                точка

Comment

Working...
                X